AlgemeenCultuur

‘Weerom noar vrouger’ is uitverkocht

- advertentie -

Winschoten – De broers Henk en Bé Puister schreven samen het boek ‘Weerom noar vrouger’. Binnen 8 weken na de officiële presentatie zijn ze door hun voorraad van 450 exemplaren heen. Alleen bij boekhandel Riemer in Groningen en bij De Boukenkist in Scheemda lagen begin deze week nog een paar exemplaren. Een bijzondere prestatie voor een boek in de streektaal. Een tweede druk is nog onzeker, maar er zijn wel concrete plannen voor een vervolg in 2019.

- advertentie -

Succes
‘Dit succes hadden wij nooit verwacht,’ aldus Bé Puister, in het dagelijks leven werkzaam als adviseur bij de Rabobank in Heerenveen. ’In eerste instantie wilden we het boek alleen voor familie en vrienden uitgeven ter nagedachtenis aan onze pa Wessel Puister (1924-2016). We dachten toen aan een oplage van 50-100 exemplaren. Maar na een interview in het Dagblad van het Noorden begin september en berichten op Facebook, kregen wij zo veel positieve reacties dat wij uiteindelijk in oktober hebben besloten om 450 boeken te laten drukken.’

’Blijkbaar zijn mensen erg geïnteresseerd in de onderwerpen waarover we schrijven,’ verklaart Bé het succes. ‘Veel mensen verlangen terug naar de gemoedelijke sfeer van vroeger. Maar ook het proces van ouder worden met alles wat daarbij komt kijken, raakt mensen. Het boek is humoristisch, maar anderzijds ook heel persoonlijk en gevoelig. Dus zeg maar met een lach en een traan’.

Tweede druk
De broers hebben de afgelopen weken nagedacht over een tweede druk. Financieel is dat echter alléén haalbaar bij een voldoende grote oplage en/of een sponsor. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar b.k.puister@gmail.com.

Vervolg op ‘Weerom noar vrouger’
Schrijver, dichter en columnist Henk Puister heeft reeds concrete ideeën over een vervolg op ‘Weerom noar vrouger’. ‘Stond in het eerste boek onze vader centraal, in deel twee komen in ieder geval een aantal verhalen en gedichten over onze moeder Fokje van der Woude,’ aldus Henk. Het door beide broers geschreven autobiografische verhaal ‘Twee broers (opnieuw) naar de Zuidlaardermarkt’ zal ook worden opgenomen. Een tweede deel zal naar verwachting in 2019 verschijnen.

Aanmelding
Verder hebben Henk en Bé besloten om ‘Weerom noar vrouger’ aan te melden voor de Streektaalprijs 2017 van het Dagblad het Noorden. Elk jaar kiest deze regionale krant het beste streektaalproduct op het gebied van muziek en literatuur in het Gronings, Drents of Stellingwerfs. Dit jaar werd de prijs gewonnen door Erwin de Vries (muziek) en Roelie de Weerd (literatuur).

Foto: Bé Puister

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button