AlgemeenKort nieuwsPolitiek

Burgerbelangen Oldambt doet zwerfvuilactie

- advertentie -

Scheemda – Nadat enkele leden op 12 november in Oldambt mee hadden gedaan aan de actie #BackToSender, hebben ze vandaag een zwerfvuilactie gehouden in en rond het centrum van Scheemda.

- advertentie -

Een van de punten waar Burgerbelangen Oldambt zich graag hard voor wil maken is een schoon Oldambt. In het kader niet zeuren, maar doen, heeft Burgerbelangen Oldambt vandaag de handen uit de mouwen gestoken.

Burgerbelangen Oldambt had de actie vervroegd, omdat er sneeuw was voorspeld en dan het zwerfvuil mogelijk niet meer te zien zou zijn. Achteraf een gelukkige keuze omdat rond de oorspronkelijk geplande tijd het parkeerterrein vol stond met auto’s.

“Wie woont, werkt, recreëert er nu niet liever in een schone omgeving? In een schone omgeving voel je je welkom en thuis. Oldambt is een mooie gemeente. We vinden dat we dit samen schoon moeten houden. Scheemda leek op het eerste oog schoon, maar we zijn geschrokken wat we uiteindelijk allemaal verzameld hebben.” aldus Alexander Nicolai.

“Onze dochter, Bo werkte het hardst. Ze ging zelfs op de knieën om het vuil langs de slootkant weg te halen.” Richard en Anita Kloosterman zeggen trots te zijn dat Bo (16) op deze manier een bijdrage wil leveren aan een schoner Oldambt.

“Het is gewoon belachelijk wat mensen zo op straat gooien. Het is een kleine moeite dit even in de prullenbak te gooien of mee naar huis te namen. We moeten zuiniger zijn op ons milieu. Daar moeten mens en dier het nog jaren mee doen.” aldus Bo Kloosterman.

Gert Lukens van de Jumbo in Scheemda dankte hen na afloop. Hij onthaalde de leden met een lekkere warme kop koffie en thee. Gert was zo gastvrij om de container op zijn terrein te laten plaatsen.

Over de partij

Burgerbelangen Oldambt is een nieuwe lokale politieke partij die meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De partij staat voor een veilige en leefbare gemeente, waarin burgers het zelf voor het zeggen hebben, en waar de gemeente op een transparante wijze de wensen en behoeften van de inwoners faciliteert.

Het initiatief voor de nieuwe partij komt voort uit de wens om het politieke landschap te verfrissen. Burgerbelangen Oldambt wil de politiek in Oldambt opschudden en voorzien van nieuwe ideeën voor problemen die al jaren in het Oldambt aanwezig zijn maar nooit opgelost zijn door de zittende politiek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button