AlgemeenGemeente

Leerzame en leuke dag voor minima in Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen woensdag is er een leerzame en ook leuke dag geweest voor inwoners van Oldambt met een laag inkomen. Bijna 700 gezinnen bezochten in en rondom de Tramwerkplaats in Winschoten de themapleinen met informatie over mogelijkheden voor hen. Daarmee is dit de grootste beurs voor minima in Noord-Nederland.

- advertentie -

Informatie op themapleinen
Voor de zevende keer hebben de gemeente Oldambt, het cliëntenpanel en ruim twintig organisaties en lokale bedrijven deze dag mogelijk gemaakt. Inwoners kregen informatie op de themapleinen ‘Gezondheid, sport en hobby’, ‘Rondkomen, geldzaken en potjes’ en ‘Leren lezen’. Hier stonden organisaties als het Jeugdsportfonds, Sociaal Werk Oldambt, Volkskredietbank en Stichting Leergeld. Daarna konden de inwoners terecht op het Winkelplein bij GoudGoed, Kledingbank Maxima, Dress for Succes, Dichte Knip en de Leo’s Soepbar.

Dankbaar
Naast een leerzame en leuke dag kregen bezoekers ook een goedgevulde boodschappentas mee. De opbrengsten van de Tellerlikker Rally van de Lions Club Winschoten en de bijdragen van Plus Veenstra en Etos Winschoten hebben hier een bijdrage aan geleverd. Het cliëntenpanel en de gemeente zijn dankbaar voor de bijdrage van hen, de aanwezige organis aties die belangeloos aanwezig waren en tal van lokale ondernemers en organisaties die prijzen beschikbaar hebben gesteld voor de verloting.

Steuntje in de rug
Voor de inwoners is de informatie erg waardevol en is het boodschappenpakket een welkom extraatje in een dure maand als december. Wethouder Bard Boon zegt over deze dag: “Het is jammer dat zoveel mensen een laag inkomen hebben. Maar dit is voor hen een waardevolle dag. Vele organisaties werken samen om inwoners te informeren over de mogelijkheden die er voor hen zijn.”

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button