AlgemeenGemeente

Gemeente investeert 1,5 miljoen extra in nieuwe Brede School Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt heeft op dinsdag 12 december besloten om 1,5 miljoen euro extra te investeren in de bouw van de nieuwe Brede School in Scheemda.

- advertentie -

Lees ook: Nieuwe Brede School Scheemda loopt flinke vertraging op

Reden voor deze extra investering zijn een flinke stijging van de bouwkosten de afgelopen jaren en de aantrekkende markt voor nieuwbouwprojecten, waardoor goederen en bouwmaterialen schaarser worden. Daarnaast wordt er, in samenspraak met de gebruikers, extra ingezet op duurzaamheid door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van de school te plaatsen. Ten slotte heeft de nieuw te realiseren gymzaal een grotere bergruimte nodig dan in eerste instantie was berekend.

Lees ook: Basisscholen Scheemda krijgen eind 2017 onderdak in nieuwe Brede School

Hoofdgebruikers
Gemeente Oldambt heeft naar aanleiding van verschillende onderzoeken besloten om een Brede School te realiseren aan de Kanaalweg in Scheemda. Het doel van de Brede School is om een samenhangend aanbod van onderwijs, opvang, welzijn en ontspanning voor kinderen van 0 tot 12 jaar te realiseren. De hoofdgebruikers van de Brede School zijn: cbs Annewieke, fusieschool obs Eexterbasisschool en obs Jaarfke, stichting kinderopvang KiWi, peuterspeelzaal Sociaal Werk Oldambt, Logopedie Oldambt, Biblionet Groningen en Gymzaal Merelstraat.

Lees ook: Voortgang Brede School Scheemda: Gymzaal gesloten en verkeerssituatie

- advertentie -

Volgens de planning wordt in juli 2018 gestart met de sloop van een deel van het huidige gebouw aan de Kanaalweg (het oude Dollard College). De bouw van de Brede School is gereed in augustus 2019.

- advertentie - 

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button