Algemeen

Bloemetje van de Week voor Tineke Duursma uit Beerta

- advertentie -

Beerta  – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Ze schreef: “Ik nomineer mijn lieve tante Tineke Duursma. Ze verdient het om even in het zonnetje te worden gezet met een prachtige bos bloemen. Ze gaat een rotperiode tegemoet. Ze staat voor iedereen klaar en denkt altijd aan een ander. Deze vrouw verdient nu zeker een bloemetje.”

De straat in Beerta komt ons bekend voor: Aan het begin van 2017 brachten we een boeket naar de overbuurvrouw van Tineke: Manna Werkman. In deze straat wonen blijkbaar mensen die naar elkaar omzien.

Aan de koffie in de gezellige woonkamer beaamt Tineke dit. “Als geboren en getogen Beertster mag ik wel zeggen dat mensen in dit dorp heel sociaal zijn. Zonder al te veel poeha gewoon de ander helpen als het nodig is.”

“Wanneer er een verhuizing is, of iets kleiners: samen gaat het sneller dan alleen. En het is nog gezellig ook.”

Stiena is een nichtje van Tineke. Ze zegt: ”We komen vaak bij elkaar over de vloer! De koffie staat altijd klaar. En iedere zondag heeft tante Tineke een grote pan soep voor ons.”

“Ja, onze kinderen wonen al weer een hele tijd op zichzelf. Maar ze krijgen zondags nog steeds soep van mij”,  reageert Tineke.Over de ‘rotperiode’ die ze volgens Stiena tegemoet gaat praat ze liever niet. “Maak er maar een positief verhaaltje van, dat is veel mooier om te lezen..”


Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button