Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Horeca-ondernemers stoppen met verkoop van lachgas

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen donderdag heeft burgemeester Pieter Smit gesproken met de betrokken horeca-ondernemers van Marktplein en omgeving over lachgas. Smit maakt zich al een tijd zorgen om deze partydrug.

- advertentie -

Juridische instrumenten om het verstrekken en het recreatief gebruik van lachgas te verbieden bestaan er (nog) niet. Voor Pieter Smit is dit geen reden om af te wachten tot zich onverhoopt een incident voordoet.

Smit heeft afgesproken met de horeca-ondernemers dat er de komende periode tijdens de uitgaansweekenden geen lachgas meer verkocht wordt.

Effecten van lachgas
Lachgas wordt verstrekt in ballonnen. Het inhaleren ervan zorgt voor een kortdurende maar sterke roes. Het bewustzijn daalt en de gebruiker kan door het tijdelijke zuurstoftekort duizelig worden of hoofdpijn krijgen. Ook verwardheid, misselijkheid, gevoelloosheid of tintelingen en flauwvallen zijn bekende effecten van het gebruik van lachgas. In combinatie met alcohol en/of drugs worden deze effecten nog eens versterkt. Gebruikers kunnen na gebruik nog uren onoplettend blijven. Deelname aan het verkeer wordt daarom ook ernstig afgeraden.

Het onderzoek naar de gevolgen van veelvuldig gebruik van lachgas op de lange termijn is nog niet afgerond. Aangezien het brein van jongeren nog in ontwikkeling is, is voorzichtigheid met het gebruik van ‘psychoactieve stoffen’ geboden.

Brief
In mei 2017 stuurde Smit al een brief naar de desbetreffende ondernemers, Met deze brief hoopte hij dat de horeca-ondernemers ook hun verantwoordelijkheid nemen in het voorkomen van ongelukken als gevolg van het gebruik van lachgas.

Café Dommering reageerde hier op en stopte per direct met verkoop van lachgas.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button