Algemeen

Hond bijt zwarte zwaan dood bij Old Wolde

- advertentie -

Winschoten – Een hond heeft maandagochtend een zwarte zwaan bij verpleeghuis Old Wolde in Winschoten doodgebeten. In oktober schonk OldambtNu aandacht aan deze zwanen, ze hadden namelijk gezinsuitbreiding. De twee zwarte zwanen kregen vijf jonkies.

- advertentie -

Lees ook: Vijf jonkies bij de zwarte zwanen in vijver Old Wolde

Doodgebeten
Volgens een getuige kwamen er twee ‘huski-achtige’ honden, met twee mensen op de fiets. De hond pakte volgens een getuige eerst een van de twee volwassen zwanen en daarop een van de vijf jongen. De laatste kon echter ontsnappen en lijkt het goed te maken.

De twee zwarte zwanen zwemmen al jaren in de vijver bij Old Wolde. Het is onbekend of er aangifte is of wordt gedaan. De dierenambulance heeft de dode zwaan inmiddels weggehaald.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button