Algemeen

Wanhopige moeder uit Winschoten: Mijn Turkse man is er met ons zoontje (1,5) vandoor’

- advertentie -

Winschoten – Korien Dijkhuis uit Winschoten heeft een wanhopige oproep gedaan op Facebook. Haar anderhalf jaar oude zoontje Mert Ozinal is door zijn vader meegenomen.

- advertentie -

‘Ze wonen in een portiekwoning. Turkse mensen hebben altijd hun schoenen buiten staan en dragen geen schoenen in huis. Het viel op dat de schoenen van de vader weg waren. Toen de moeder naar de kamer van Mert liep zag ze dat alle spullen waren verdwenen.’ verteld  Anita Ottjes, de zus van Korien aan RtvNoord.

Op Facebook plaatste Dijkhuis haar wanhopige bericht:

Auto terug gevonden
De 25-jarige vader is vermoedelijk naar Bremen gegaan, om vervolgens naar Istanbul door te vliegen. Bij de Duitse grens is inmiddels de auto van de vader teruggevonden. In de auto zat een persoon, maar de politie wil niet zeggen wie die persoon is. Hij is verhoord en wordt verdacht van betrokkenheid bij het onttrekken van het kind aan het ouderlijk gezag.

Aangifte
Moeder Korien Dijkhuis heeft maandag bij de politie aangifte van ontvoering gedaan. Het kind staat gesignaleerd bij de internationale opsporing. Verder heeft de politie aangifte gedaan bij het landelijke bureau vermiste personen en bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens politiewoordvoerder Robert Jan Valkema is er informatie dat vader en kind in het buitenland zijn. Via de passagierslijsten van de vliegmaatschappij hoopt de politie daar zekerheid over te kunnen krijgen.

Dijkhuis heeft de vader vier jaar geleden ontmoet op vakantie in Marmaris. Sinds twee jaar woont hij in Winschoten.

Lees meer bij de bron RtvNoord incl interview met de zus Anita Ottjes.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button