Algemeen

UPDATE: Elektriciteitskabel noodaggregaat weer hersteld

- advertentie -

Winschoten –  UPDATE: De verbinding tussen het noodaggregaat en de locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis is weer hersteld. De afgelopen uren is hard gewerkt om nieuwe kabels te leggen en aan te sluiten. Na een test, die positief verliep is het ziekenhuis sinds 15.00 uur weer volledig in bedrijf

- advertentie -

Vannacht hadden dieven de elektriciteitskabels van het noodaggregaat van de locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis losgeknipt en gestolen. Als gevolg van de diefstal had het ziekenhuis tijdelijk geen beschikking over een noodaggregaat. Alle operaties die gepland waren in Winschoten werden daarom uit voorzorg uitgesteld.

De veiligheid van de patiënten is niet in het geding geweest. De reguliere elektriciteitsvoorziening was gewoon intact en voorzag het ziekenhuis van elektriciteit. De overige functies van het ziekenhuis draaiden gewoon door.

Vannacht hebben dieven de elektriciteitskabels van het noodaggregaat van de locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis losgeknipt en gestolen. Als gevolg van de diefstal heeft het ziekenhuis tijdelijk geen beschikking over een noodaggregaat. Alle operaties die gepland waren in Winschoten zijn daarom uit voorzorg uitgesteld.

De veiligheid van de patiënten is niet in het geding. De reguliere elektriciteitsvoorziening is gewoon intact en voorziet het ziekenhuis van elektriciteit. De overige functies van het ziekenhuis draaien gewoon door.

Noodaggregaat
Het is van belang tijdens operaties het gebruik van een noodaggregaat achter de hand te hebben. Indien de stroom uitvalt, zorgt een noodaggregaat ervoor dat de operatie toch gewoon door kan gaan. Nu er geen stroom van een noodaggregaat achter de hand is, zijn uit voorzorg de operaties uitgesteld.

Er wordt met man en macht gewerkt om de verbinding weer te herstellen. Dat zal naar verwachting deze middag nog het geval zijn. De patiënten die een afspraak hadden voor een operatie zijn inmiddels allemaal ingelicht. Met hen zijn nieuwe afspraken gemaakt. Zodra de verbindingen hersteld zijn zullen wij hierover berichten.

Getuigen van deze brutale diefstal kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.


Notice: Undefined index: HTTP_USER_AGENT in /home/oldambtnu/domains/oldambtnu.nl/public_html/wp-content/themes/jannah-child/functions.php on line 69
- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button