AlgemeenCultuur

Open Dag Cultuurhuis De Klinker: optredens en rondleidingen backstage

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 27 januari van 12.00 tot 17.00 uur organiseert Cultuurhuis De Klinker een open dag. Tijdens deze open dag wordt er in de foyer een podium geplaatst waarop optredens te zien zijn van de afdelingen dans, muziek en theater.

- advertentie -

Er wordt voorgelezen door de bibliotheek, kinderen kunnen meedoen aan de workshop ‘Woezel & Pip maken’ of zich laten schminken. Daarnaast kan je meedoen aan een theatertour door het gebouw of meezoeken naar het Golden Ticket.

Optredens
Van 13.00 tot 16.30 uur is het podium in de foyer gevuld met optredens. Leerlingen van dansdocente Ina Possel geven een demonstratie van hun danskunsten, leerlingen van het Theater-lab voeren een klein toneelstuk op, Kinderkoor Sing & Swing brengt o.l.v. docent Douwe Kamminga een aantal nummers ten gehore, evenals het barokensemble o.l.v. docent Vincent van Ballegooijen.

Daarnaast lezen medewerkers van de bibliotheek voor uit de oogst van 15 jaar beste prentenboeken. Naast demonstraties op het podium kunnen kinderen zich laten schminken of meedoen aan een Workshop ‘Woezel & Pip maken’.

Theatertour
Altijd al eens achter de schermen van het theater willen kijken? Geef je dan op voor de theatertour. Tijdens deze theatertour krijg je onder begeleiding van één van de medewerkers van De Klinker een kijkje backstage. Waar komen de artiesten binnen? Hoe zien de kleedkamers eruit? Wat doet de techniek? Wat is een trekkenwand?

Dit kom je allemaal te weten tijdens de theatertour die wordt gehouden om 13.00, 14.00 en om 15.00 uur. Per tour kunnen maximaal 15 mensen meedoen, dus wil je erbij zijn, geef je dan op via marketing@indeklinker.nl.

Golden Ticket
Ergens in het gebouw wordt op zaterdag 27 januari het Golden Ticket verstopt. Degene die het Golden Ticket als eerste vindt, wint gratis toegang tot maar liefst 10 voorstellingen in 2018. Om mensen te helpen bij hun zoektocht worden er sinds december wekelijks cryptische hints gegeven. Welke hints dit zijn, zie je op indeklinker.nl of op de facebookpagina van De Klinker. Wil je de prijs winnen, moet je er zaterdag de 27ste op tijd bij zijn, want de eerste die hem vindt, is de winnaar.

Nationaal theaterweekend
De Open Dag is een onderdeel van het Nationaal Theaterweekend op 26, 27 en 28 januari waaraan De Klinker deelneemt. Tijdens dit speciale weekend biedt De Klinker u maar liefst zeven voorstellingen (cabaret, familie en muziek) die u elk voor slechts € 10,- kunt bezoeken.

Op deze manier krijgt iedereen kans om voor een kleine prijs kennis te maken met theater. Voor een overzicht van de voorstellingen en het kopen van kaarten, kunt u terecht op de website indeklinker.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button