AlgemeenKort nieuwsSport

OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans kampioen schooldammen in welpenklasse

- advertentie -

Winschoten – Woensdagmiddag 17 januari stond in het teken van het 6e scholendamtoernooi, voor basisschoolleerlingen in de groepen 4 t/m 6 (welpen) in Oost Groningen. Plaats van handeling was evenals vorig jaar het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten, waarbij de organisatie in handen was van Damclub Winschoten.

- advertentie -

Finale
Deze finale vond plaats tussen OBS Jaarfke 1 en 2 uit Scheemda, OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans en CBS De Vossenburcht uit Winschoten. Na een dubbel gespeeld rondtoernooi werd OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans kampioen op bordpunten met als uitstekende tweede CBS De Vossenburcht uit Winschoten. Beide viertallen hadden namelijk die middag 10 wedstrijdpunten gescoord, waardoor reglementair de bordpunten, 39 om 30 punten, beslissend waren. Met deze 3e achtereenvolgende titel kwam de wisselbeker definitief in het bezit van de basisschool uit Bad Nieuweschans. Het kampioensteam werd gevormd door Dylarius Stoter, Lina Ammi, Justin van der Herik en Bas Groenewold. Met dit resultaat hebben OBS Houwingaham en CBS De Vossenburcht zich geplaatst voor de Provinciale titelstrijd op zaterdag 17 maart in “Het Hogeland College” in Warffum. Derde en vierde werden respectievelijk OBS Jaarfke 1 en 2 uit Scheemda. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Harrie Molthoop en jeugdleider Evert van Leeuwen.

Eindstand finale welpenklasse 6e scholendamtoernooi
1. OBS Houwingaham Bad Nieuweschans 6 – 10 39 bp.
2. CBS De Vossenburcht Winschoten 6 – 10 30 bp.
3. OBS Jaarfke Scheemda 1 6 – 4 11 bp.
4. OBS Jaarfke Scheemda 2 6 – 0 8 bp.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button