AlgemeenOp stap

Open dagen op het Dollard College: Kennismaken met het voortgezet onderwijs

- advertentie -

Winschoten – Leerlingen uit groep 8 staan voor een belangrijke keuze: wat ga ik doen na de basisschool? Om de leerlingen een goed beeld te geven van het Dollard College en het voortgezet onderwijs organiseren alle vestigingen van vrijdag 26 januari tot en met donderdag 1 februari 2018 open dagen. 

- advertentie -

Verschillende activiteiten 
Groep 8-leerlingen kunnen op het Dollard College terecht voor tweetalig onderwijs (vwo tto), gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk. Veel leerlingen hebben al tijdens de lessencarrousel in minilesjes kunnen proeven hoe het is op het voortgezet onderwijs. Tijdens de open dag kunnen ze samen met hun ouders/verzorgers zien hoe de school eruit ziet, wat het onderwijsaanbod is en wat de mogelijkheden zijn op het Dollard College. De basisschoolleerling kan actief mee doen met verschillende activiteiten zoals proefjes bij scheikunde of uitdagende oefeningen van wiskunde. De docenten en huidige leerlingen laten graag zien dat naast de lessen in de klas ook veel andere leuke activiteiten en (internationale) projecten op het Dollard College worden georganiseerd.

Begeleiding en extra ondersteuning
Op het Dollard College krijgen de leerlingen loopbaanoriëntatie en –begeleiding(LOB). Met LOB leert de leerling door ervaringen op te doen in en buiten de school. Op deze manier kan de leerling betere keuzes maken voor de toekomst. Daarnaast biedt de school extra ondersteuning aan de leerling die dat nodig heeft, de mentor speelt hierin een belangrijke rol. Op de open dag is gelegenheid om hierover vragen te stellen.

Groep 8 leerlingen, hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de vestigingen van het Dollard College tijdens de open dagen.

Open dagen Dollard College:
Campus Winschoten: vrijdag 26 januari van 16.00 – 20.00 uur.
P.C. Hooftlaan 1, Winschoten
Bellingwedde: maandag 29 januari van 18.30 – 21.00 uur.
Dorpsplein 7, Bellingwolde.
Hommesplein – Stikkerlaan: dinsdag 30 januari van 18.00 – 21.00 uur.
Dr. J.H. Hommesplein 2 in Winschoten en Mr. D.U. Stikkerlaan 4 (gebouw Stikkerlaan) in Winschoten
Pekela: woensdag 31 januari van 18.30 – 21.00 uur.
H. Hindersstraat 5 in Oude Pekela
Woldendorp: woensdag 31 januari van 18.00 – 21.00 uur.
Burg. Garreltsweg 35 in Woldendorp
Bovenburen-De Flint: donderdag 1 februari van 17.00 – 20.00 uur.
Bovenburen 11/11a in Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button