AlgemeenOp stap

Fotoserie: Meer dan twaalfduizend mensen zeggen: ‘Genoeg = Genoeg!’

- advertentie -

Groningen – Duizenden mensen uit Groningen en daarbuiten deden afgelopen vrijdagavond mee aan de fakkeltocht door de stad Groningen. Hiermee protesteerden zij tegen de gasboringen en de export van het geboorde gas. Aanleiding van de protesten zijn de diverse aardbevingen door de jaren heen, met de laatste in Zeerijp als zwaarste.

- advertentie -

Iets voor 20:00 uur is de tocht van start gegaan, om 19:30 uur werd het programma afgetrapt op de Vismarkt. Aan de tocht doen ook grotere instellingen als de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG mee. Naar schatting zouden er ruim 10.000 deelnemers zijn, dit bleek later ruim 12.000 mensen.

Ook burgemeester Pieter Smit was te vinden tussen de 12.000 mensen, Smit liep de tocht met twee Tweede Kamerleden: Antje Diertens(D66) en Henk Nijboer(PvdA).

Op het moment dat de eerste demonstranten op de Vismarkt terug waren, moesten nog duizenden aan de tocht beginnen. Er werden 4.200 fakkels uitgedeeld; lang niet genoeg voor iedereen, maar de solidariteit was er niet minder om.

Bussen uit de gemeente Oldambt
Vanuit meerdere plaatsen kwamen demonstranten met bussen naar Groningen. Ook de gemeente Oldambt stelde gratis twee bussen beschikbaar. Hiervan maakten 75 inwoners van de gemeente gebruik.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button