AlgemeenIncidenten

Politie: ‘Let op! Inbrekers actief in de vooravond’

- advertentie -

Oost & Zuid Groningen – In deze omgeving zijn de afgelopen dagen meerdere inbraken geweest. De inbrekers sloegen toe in onder meer Mussel, Onstwedde en Stadskanaal.

- advertentie -

Hoewel de politie niet (zeker) weet dat het om dezelfde daders gaat is er een aantal overeenkomsten: het openbreken van ramen, luiken en deuren en op ogenschijnlijk ongebruikelijke tijdstippen, in de late middaguren of in het begin van de avond.

Onderzoek
Behalve een viertal woningen werd ook in een grote schuur ingebroken. De buit bedroeg geld, sieraden en horloges. De politie is inmiddels bezig met buurtonderzoeken en proberen ook aan de hand van sporen daders op te sporen. Mocht u daarbij behulpzaam kunnen zijn; graag! U kunt de politie bereiken via het algemeen nummer 0900-8844.

Inbraken
De inbraken werden onder meer gepleegd aan het Noorderdiep, Stuurboord en de Berkenstraat en de Heusdenlaan in Stadskanaal, de Musselweg in Mussel en de Spijcklaan in Onstwedde.

Vroeg invallende duisternis
Inbrekers maken in de herfst- en wintertijd vaak gebruik van de vroeg invallende duisternis. Hoewel in het Noorden van het land het aantal inbreken in deze ‘donkere dagen’ afneemt in vergelijking met vorig seizoen blijft preventie en opletten nog bovenaan staan.

Mocht u iets verdacht zien, bel altijd direct 1-1-2.

- advertentie -

Zie voor advies zie deze website.

- advertentie - 

Foto: NIPW

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button