Algemeen

Nieuwe ondernemersplek in Winschoten biedt groei- en bloeikansen voor starters

- advertentie -

Winschoten – Startende ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van de Ondernemersfactory: een fysieke plek in Winschoten waar starters een inspirerende werkplek kunnen huren en trainings- en ontwikkelprogramma’s kunnen volgen. Er is keus uit drie verschillende programma’s die allemaal een jaar duren. De programma’s kunnen op maat worden gemaakt en ook de financiële administratie kan een starter uitbesteden.

- advertentie -

De Advisorgroep heeft de diverse programma’s ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de uitvoering. De provincie Groningen vindt het belangrijk om starters te ondersteunen en geeft vanuit de Groninger Ondernemersregeling maximaal 5000 euro subsidie bij het volgen van een van de ontwikkelingsprogramma’s. De subsidie kan door de ondernemer worden aangevraagd op de website van de provincie Groningen.

Het voordeel van een plek als de Ondernemersfactory is dat ondernemers klanten ontvangen in een professionele ruimte, met andere ondernemers kunnen sparren en elkaar kunnen inspireren. Ook zal er meer bedrijvigheid zijn dan wanneer je als starter thuis aan de keukentafel je onderneming begint. Gebleken is dat een dergelijke omgeving doet groeien.

Drie programma’s
De startende ondernemer kan kiezen uit drie programma’s die qua kosten variëren van 600 tot 3000 euro per jaar.
• IBIS 1 is het meest uitgebreide programma en biedt naast een vaste werkplek diverse faciliteiten, zoals overlegruimtes, bedrijfsbezoeken, een inloopspreekuur en trainingsactiviteiten. De trainingen vinden één keer per maand plaats en duren vier uur. Ook vinden er twaalf keer per jaar individuele coachings- en adviesgesprekken plaats.
• IBIS 2 biedt voor één of meerdere dagen een flexplek aan met dezelfde faciliteiten en hetzelfde trainingsprogramma als IBIS 1.
• IBIS 3 biedt geen werkplek, maar wel trainingsactiviteiten en toegang tot de andere faciliteiten.

Groninger Ondernemersregeling
De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma’s erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen.

De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling.  Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen op via de website van de provincie Groningen.

- advertentie -

Foto: Ondernemersfactory

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button