AlgemeenPolitiek

Duidelijke koers in verkiezingsprogramma D66 Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Het verkiezingsprogramma van D66 Oldambt is bekend. Een programma met een duidelijke koers en een duidelijke boodschap: ‘Denken, Durven, Doen”. Het verkiezingsprogramma is inzet van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 in Oldambt.

- advertentie -

Het verkiezingsprogramma kenmerkt zich door een duidelijke koers, waarbij vol ingezet wordt op drie belangrijke thema’s die op dit moment spelen in Oldambt en die direct inwoners raken. D66 wil kansen voor iedereen. Zij wil samen werken aan een betere toekomst. In veel wijken en dorpen is het goed leven en goed wonen, maar er zijn ook grote uitdagingen. Daarom zet D66 in op een sterke economie, een klimaatneutrale gemeente en zorg dicht bij mensen.

1) Werk > Ruimte voor economische kansen
Ondernemers zijn de basis van een open en levendige samenleving. D66 wil het voor bedrijven en instellingen dan ook aantrekkelijk maken om zich in het Oldambt te vestigen. Een gunstig vestigingsklimaat is belangrijk omdat hierdoor meer werkgelegenheid komt in onze gemeente.

2) Duurzaam > Klimaatneutraal Oldambt
D66 streeft naar een klimaatneutraal Oldambt per 2025. Wat D66 betreft wordt Oldambt het groene voorbeeld voor de verduurzaming in Nederland. De energietransitie in onze gemeente moet worden versneld door fors in te zetten op duurzaamheid.

3) Zorg > Zorg dicht bij mensen
Van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. – dus: in plaats van bij de hand nemen, faciliteren we inwoners bij initiatieven en in hun ondersteuning. Zorg dicht bij mensen staat en valt bij een goede fysieke bereikbaarheid. D66 wil dat het Oldambt hierin investeert.

In het verkiezingsprogramma zijn de deze thema’s verder uitgewerkt in een pakket aan maatregelen om vorm te geven aan de drie thema’s die spelen in Oldambt werk, duurzaam en zorg. Bekijk het verkiezingsprogramma op oldambt.d66.nl.
Weinig tijd? Bekijk het verkiezingsprogramma in één oogopslag.

Denken, Durven, Doen: Stem 21 maart voor D66 Oldambt!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button