AlgemeenCultuur

Elin Holwerda van Ubbo Emmius Winschoten wint voorleeswedstrijd Read2me!

- advertentie -

Winschoten – Elin Holwerda heeft maandag 22 januari de schoolwedstrijd ‘Read2me’ voor alle eerste klassers van Ubbo Emmius Winschoten gewonnen. Ze mag 7 maart meedoen aan de halve finale in Sappemeer.

- advertentie -

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor eerste klassers van het voortgezet onderwijs waarmee het lezen onder jongeren wordt bevorderd. Het doel van Read2Me! is: het leesplezier van leerlingen te vergroten door er een wedstrijdelement aan toe te voegen, het bevorderen van het lezen van jeugdliteratuur en het initiëren en versterken van structurele samenwerking tussen bibliotheken en het voortgezet onderwijs. Lezen is niet alleen belangrijk, maar kan ook zeker leuk zijn!

Elin (uit klas 1E) ging ‘de strijd aan’ met de winnaars van de andere eerste klassen, waaronder Dian Plat, Nathalie Winkel, Mariël Kroeze en Nicole Geerdes. Alle lezers hadden, volgens de jury, échte jeugdboeken gekozen met fragmenten die leuk, spannend of ontroerend waren om naar te luisteren. Er werden zelfs fragmenten in het Engels voorgelezen.

Fenniek Jager (de winnares van vorig jaar én landelijk kampioene) heeft deze middag voortreffelijk gepresenteerd! Het publiek bestond uit de ouders en vrienden/vriendinnen/klasgenoten van de voorlezers. De jury was samengesteld uit twee docenten van de school (Johan Hoekstra en Anne-Wil Grave) en Hennie Nijmeijer van Biblionet (gemeenten Oldambt en Westerwolde).

De jury vond het heel fijn om naar Elin te luisteren, ze liet veel emotie zien in haar verhaal en had contact met het publiek. Ubbo Emmius wenst haar veel succes in het verdere verloop van de wedstrijd!

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button