Algemeen

Bloemetje van de week voor Pia Bosscher van het dierenasiel

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer waren we bij het dierenasiel in Winschoten. We brachten het Bloemetje van de Week naar Pia Bosscher, die daar vrijwilliger is. Ze werd genomineerd door Diana Wedema. Ze schreef: “Ik nomineer Pia Bosscher, al meer dan 30 jaar vrijwilliger bij het dierenasiel in Winschoten.”

Het is rustig bij het asiel. Een gezinnetje loopt doelgericht naar het kattenverblijf, dat bijna leeg is. “Onze poes was kwijt en is hierheen gebracht. Ja, het is zeker weten onze poes: ze heeft maar één oog”.

Er zijn in de winter minder dieren dan in de zomermaanden. Over het algemeen worden er minder dieren gebracht dan enkele jaren geleden. “Als mensen hun huisdier kwijt zijn, zetten ze dat vaak op facebook. Ook als mensen een huisdier hebben gevonden, wordt dat op facebook gezet. Zoekgeraakte dieren worden zo met hun baasjes herenigd. Dat scheelt ons enorm in het aanbod”. Dat vertelt Monique Kleve. Ze werkt sinds dit jaar als betaalde werkkracht in het dierenasiel. De konijnenhokken zijn wel vol. “Er werd een tijdje terug een konijn gebracht. Dat bleek dus drachtig te zijn. Nu hebben we er acht extra.”

Diana werkte eerder ook bij het asiel. Daar leerde ze Pia kennen. Nu heeft ze haar met een smoes hierheen gelokt. “Ze belde me dat er een kat gevangen moest worden. En dat ze een bench nodig had. Of ik mee wilde naar het asiel om te vragen of we een bench konden lenen. Ik vond het al raar..”

Pia is drie dagen per week tot half twaalf bij het asiel. Haar werkzaamheden bestaan uit koffiezetten, afwassen en soms de konijnen verzorgen. Diana zegt: “Toen ik hier in ’91 kwam werken, was Pia hier al. Toen nog voor hele dagen. Nu is ze hier wat minder vaak, dat zal met haar tweeënzeventig levensjaren te maken hebben.”

Pia woont in het Vondelhuys. En krijgt daar wat extra begeleiding van de Novo. Diana neemt Pia ieder jaar een dag mee op stap. “We zijn al bij alle dierentuinen in Nederland geweest. Dit jaar gaan we naar kattendorp Harfsen.”

In de kantine van het asiel schenkt Pia ons een lekker kopje koffie in. Onder de tafel staat nog een krat met flessen frisdrank. “We hebben hier af en toe ook een feestje,” vertelt Pia. “En binnenkort weer appeltaart met slagroom, want dan vieren we dat ik hier 30 jaar werk!”

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button