Algemeen

‘Osas: Wat is slaapapneu en hoe wordt het behandeld?

- advertentie -

Wischoten/ Veendam – Donderdag 15 februari  gaat het bij  Longpunt Oost Groningen  over ‘’Slaap apneu; klachten en behandeling’. Als long of hart patiënt kunt u last hebben van slaapapneu, maar wat is dit eigenlijk en wat is er aan behandeling mogelijk? Manou de Vries, Specialistisch Verpleegkundige long/slaapapneu van het Ommelander Ziekenhuis Groningen is gastspreker deze middag.

- advertentie -

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om uw vragen te stellen aan Manou de Vries en met elkaar ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Locatie woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl   Zie ook www.groningen.longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds  (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button