AlgemeenGemeente

Oldambt investeert opnieuw in cultuuronderwijs

- advertentie -

Oldambt – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt heeft ingestemd met het voorstel om te investeren in cultuuronderwijs. Het college wil hiervoor de komende vier schooljaren opnieuw een bedrag van € 42.000,- ter beschikking stellen. De raad neemt hierover op 19 februari een besluit.

- advertentie -

Geen vanzelfsprekendheid
De pakweg 3000 leerlingen van alle 23 basisscholen in Oldambt groeien op in een gemeente waar cultuurparticipatie geen vanzelfsprekendheid is. Dit is door diverse leerkrachten aangegeven. Wethouder Bard Boon zegt hierover: “Cultuuronderwijs is een belangrijk onderdeel van de opvoeding, omdat het bijdraagt aan het creatief en probleemoplossend denken en handelen van kinderen. Ik vind cultuuronderwijs op basisscholen dermate van belang dat we hier als gemeente in willen investeren, net zoals we dat in de voorgaande jaren hebben gedaan.”

Scholen bepalen zelf hun koers
Het college van burgemeester en wethouders wil € 42.000,- beschikbaar stellen voor de komende vier schooljaren. Dit bedrag is bedoeld voor zowel de uitvoering als de coördinatie van culturele activiteiten. De scholen bepalen zelf hun koers en kunnen het geld investeren in bijvoorbeeld muzieklessen, erfgoedonderwijs of kunsteducatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button