AlgemeenGemeente

Snelheidsremmende maatregelen moet overtreders aan pakken

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Om de snelheidsovertreders aan te pakken die vanaf Nieuw Beerta/ Drieborg het dorp binnenkomen, is donderdag overleg geweest met een afgevaardigde van Dorpsbelangen Bad Nieuweschans.

- advertentie -

Ambtenaren van de gemeente Oldambt hebben uitgelegd wat de mogelijkheden zijn om snelheidsremmende maatregelen te kunnen nemen. Zo is voorgesteld om bij de borden bij de entree van Bad Nieuweschans, vanaf de Langeweg, een drempel aan te leggen, eveneens ter plaatse van de oversteek voor fietsers.

Verder is het plan dat er obstakels op het wegdek worden aangebracht, zodat het verkeer een paar keer van rijstrook moet veranderen en dus ook rekening moet houden met tegemoetkomend verkeer. Ook nog wat andere kleinere aanpassingen zullen in de plannen worden uitgewerkt. Binnenkort wordt de definitieve aanpak gepresenteerd en het ligt in de bedoeling dat deze maatregelen in mei worden gerealiseerd.

Verder zal er over worden nagedacht om van de Langeweg vanaf Nieuw Beerta/Drieborg in de toekomst een weg te maken, waar een maximum van 60 km/h gaat gelden.

 Bron & Foto: BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button