AlgemeenOp stapSport

Ruim 900 deelnemers trotseren vierde editie Blaauwbekmarathon

- advertentie -

Blauwestad – Ruim 700 Hardlopers en 200 wandelaars trotseerden afgelopen zaterdag de vierde editie van de Blaauwbekmarathon. De organisatie was dit jaar wederom in de handen van AV Aquilo uit Winschoten.

- advertentie -

De organisatie heeft dit keer gekozen om de 42 kilometer hardlopers te laten starten vanaf Termunterzijl. Zij lopen langs de nieuwe vaarverbinding naar de Rietkraag aan het Oldambtmeer en maak daarna een grote ronde rond het Oldambtmeer.

Ook de halve marathon wandelaars en hardlopers gaan het gehele meer rond met een tussenstop bij Aquilo in Winschoten.

Jan Venhuizen uit Appingedam kwam als eerste over de finish met een tijd van 02:58:47. Twee minuten later kwam Edward Pechler over de eindstreep. Bij de vrouwen kwam Bertine de Vries met een tijd van 03:11:17 als eerste over de finish gevolgd door Petra Bus met een tijd van 03:46:12.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button