AlgemeenGemeente

AED aan buitenzijde gemeentehuis Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Aan de buitenzijde van het gemeentehuis in Winschoten hangt een AED die 24 uur beschikbaar is. Iemand die 112 belt, hoort van de meldkamer waar de dichtstbijzijnde geregistreerde AED hangt. Zo kan je ook terecht komen bij de AED op het gemeentehuis, die bovendien door de meldkamer op afstand te openen is.

- advertentie -

Stichting Groningen Hartveilig
De AED aan het gemeentehuis is een initiatief van de Stichting Groningen Hartveilig en is beschikbaar gesteld door de firma Medizon. Op 7 februari overhandigde Chris Bossina van Medizon de AED officieel aan wethouder Bard Boon.

Wethouder Bard Boon licht toe: ‘’Als gemeente willen we stimuleren dat er meer AED’s buiten worden opgehangen, zodat ze altijd beschikbaar zijn. De AED aan het gemeentehuis is een begin. Ik verwacht op korte termijn het aantal openbare AED’s te kunnen uitbreiden. Mooi zou natuurlijk zijn als bedrijven hun AED waar mogelijk ook buiten ophangen.’’

Lees ook: Gemeente Oldambt hangt AED op aan het gemeentehuis

Stichting Groningen Hartveilig zet zich in om de overlevingskans bij een hartstilstand te vergroten. De beschikbaarheid van een AED kan daarbij het verschil maken. Er wordt daarom gewerkt aan uitbreiding van de AED dichtheid. AED’s in de openbare ruimte dragen daar enorm aan bij.

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button