Algemeen

De Grooth Vervoer verhuist naar Veendam

- advertentie -

Winschoten – De Grooth Vervoer, in de volksmond ook wel Taxi de Grooth genoemd, gaat verhuizen. Dit blijkt uit geruchten en ophef op Facebook van werknemers.

- advertentie -

De Grooth is op dit moment gevestigd aan de Industrieweg in Winschoten, maar volgens de anonieme bron gaat het bedrijf per 1 maart verhuizen naar de Orionweg in Veendam. Ook de vestiging in Stadskanaal zou naar de nieuwe locatie verhuizen. De werknemers hoorden dit van klanten in hun taxi. De huur van het huidige pand zou al opgezegd zijn en de anonieme bron meldt ons dat het personeel van De Grooth gisteren een brief heeft gekregen met de mededeling dat men gaat verhuizen. Deze brief is inmiddels ook in handen van OldambtNu.

De onrust onder het personeel over de op handen zijnde verhuizing is groot. Via social media worden werknemers opgeroepen om maandag 12 februari a.s. een half uur lang het werk neer te leggen.

Deze staking is bedoeld om een sociaal plan en een reiskostenvergoeding af te dwingen. De meeste werknemers van de Grooth wonen namelijk in de directe omgeving van de locatie in Winschoten en komen daarom op de fiets of lopend naar het werk. Wanneer het taxibedrijf naar Veendam gaat verhuizen, zullen de werknemers dus verder moeten reizen en zij hopen dat de reiskosten die ze daardoor maken door hun werkgever vergoed zullen worden.

Woordvoerder Lucas Stassen van Connexxion, waar De Grooth Vervoer onderdeel van uit maakt, bevestigt de verhuizing en geeft aan begrip te hebben voor de reactie van het personeel. “Een verhuizing is natuurlijk altijd ingrijpend voor werknemers, dus ik begrijp dat men benieuwd is wat er voor hen zal gaan veranderen. De verhuizing heeft echter verder geen consequenties, behalve dat de werknemers iets langer zullen moeten reizen naar hun werk”. Als reden voor de verhuizing noemt Stassen de meer centrale ligging van Veendam ten opzichte van Winschoten en Stadskanaal. ”Doordat Veendam centraler ligt, zijn wij beter in staat om een groter verzorgingsgebied te bedienen en dat is ook gunstig voor de werkgelegenheid”.

De Grooth Vervoer heeft als hoofdtaak kleinschalig personenvervoer. De activiteiten vinden voornamelijk plaats in de gemeenten Vlagtwedde, Oldambt, Bellingwedde, Stadskanaal, Pekela, Veendam, Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.
De belangrijkste vervoersvormen zijn:
– Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (RegiotaxiPlus)
– Leerlingenvervoer
– Gehandicaptenvervoer
– Ziekenvervoer
– Aanvullend openbaar vervoer

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button