AlgemeenSport

BATO gymnasten eerste tijdens landelijke wedstrijd

- advertentie -

Winschoten/ Zuidlaren – Op zaterdag 10 februari werd de eerste landelijke plaatsingswedstrijd voor Ritmische Gymnastiek Groepen gehouden in Zuidlaren. Namens BATO deden drie groepen mee met zes oefeningen.

- advertentie -

De Pre-Junioren gingen als een speer en lieten een zeer goede oefening met bal zien. Alle technische elementen werden keurig uitgevoerd en de uitstraling was prachtig. De jury beoordeelde dit met een superscore van 11,200 punten en daarmee werden ze zeer overtuigend 1e.

De jongste gymnasten, de Benjamins, hadden er eveneens veel zin in en dat straalden ze uit op de vloer. De oefening met hoepel verliep zeer goed en dit resulteerde in een mooie 2e plaats in een sterk deelnemersveld. Ook met de tweede oefening scoorden de meiden zeer goed en behaalden daarmee een 3e  plaats. De senioren lieten vooral een mooie oefening met hoepel zien en in een groot en sterk deelnemersveld werden ze uiteindelijk 6e.

De teams hebben met dit resultaat een zeer goede basis gelegd voor plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen later dit jaar. Eerst zullen ze op 14 april tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Spijkenisse weer moeten knallen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button