Algemeen

Reanimatiecursus in Westerlee kan levens redden

- advertentie -

Westerlee – Op 24 januari was er door “Veur mekoar, mit mekoar” een reanimatiecursus. De cursisten kregen direct na het welkom een demonstratie van een reanimatie door beide cursusleiders. Met deze kennis in het achterhoofd werden de deelnemers die avond stap voor stap door het proces van een reanimatie gepraat en moesten ze uiteraard zelf ook aan de slag. Controleren of een slachtoffer nog bij bewustzijn is, denken om de eigen veiligheid, die van het slachtoffers en de omstanders, 112 bellen, besluiten om te reanimeren, het werken met een AED.

- advertentie -

Een hele waslijst aan controles, handelingen en kennis die moest worden opgebouwd om aan het einde van de avond in het bezit te komen van een certificaat. Een tweede avond is ook inmiddels op 7 maart gepland vanwege de belangstelling in het dorp. Een goede zaak dat veel mensen beschikken over de kennis en in een noodgeval kunnen reanimeren. Nu hopen dat de kennis allen bij de herhalingen nodig is en nooit in het echt hoeft worden toegepast.

foto’s: Marcel Lameijer / OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button