Algemeen

Personeel wil een sociaal plan zien van directie Taxi de Grooth

- advertentie -

Winschoten – Maandag hebben ruim 40 medewerkers van Taxi de Grooth een spontaan werkoverleg gevoerd met de directie van De Grooth Vervoer. Dit naar aanleiding van de berichtgeving over de verhuizing van twee vestigingen, te weten Winschoten en Stadskanaal naar Veendam.

- advertentie -

‘Wij willen van de directie een sociaal plan zien, want er veranderd veel.’ vertelt Thea Pannenman, vakbondsleidster namens de werknemers. ‘Veel werknemers kwamen op de fiets naar het werk, zij moeten nu een auto aanschaffen of moeten met het openbaar vervoer reizen.’  

‘Wij willen graag, als het even kan, dat de directie het sociaal-plan samen maakt met FNV Taxi, want erg veel vertrouwen hebben wij niet in dat plan’. zegt Panneman tegenover OldambtNu.nl.

Lees ook: De Grooth Vervoer verhuist naar Veendam

Pannenman: ‘De standplaats wordt opeens gewijzigd, de werknemers krijgen nu meer reiskosten omdat ze verder moeten rijden. We zijn absoluut niet tegen de verhuizing, dit zal waarschijnlijk nodig zijn, het huidige pand voldoet niet meer aan de milieu eisen en de veiligheidsnorm. Het is duidelijk dat er een ander pand nodig is’.

Niemand wist van de verhuizing, personeelsleden kregen het van de klanten te horen en uit de media. ‘Dat is toch absurd, binnen zo’n bedrijf. Je brengt je personeel toch als eerste op de hoogte?’ 

‘We hopen dat het sociaal plan ons gaat helpen, als er geen afspraken komen gaan we andere maatregelen treffen’ eindigt Pannenman.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button