Algemeen

Voorstellingen die je niet mag missen in Cultuurhuis de Klinker

- advertentie -

Winschoten – Komende periode komen er enkele voorstellingen die u zeker niet mag missen. Hieronder staan ze voor u uitgelicht.

- advertentie -

Kaarten voor onderstaande voorstellingen zijn te koop bij de theaterkassa van Cultuurhuis De Klinker of via www.indeklinker.nl.

Ladies Special – Roem
Donderdag 15 februari om 20.15 uur staan Victor Reinier en Renee Soutendijk met het toneelstuk ‘Roem’ op de planken. ‘Roem’ voert ons mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt? Als het personage van een acteur (Victor Reinier) uit een politieserie geschreven wordt, stort zijn wereld in. Decennialang was hij de held met wie iedereen gezien wilde worden. De fans stonden in de rij voor zijn handtekening of foto. Zijn ontslag maakt daar een bruut einde aan en hij gaat wanhopig op zoek naar psychische hulp. De behandelend psychiater (Renée Soutendijk) doet haar uiterste best de relatie zakelijk te houden, maar gaandeweg de sessies groeit de band tussen patiënt en behandelaar.

Het toneelstuk Roem is een Ladies Special. Dit betekent dat er iets extra’s wordt georganiseerd. Het thema van deze Ladies Special is ‘Mindfulness, relax en ontspanning’. Vanaf 19.00 uur zijn bezoekers van de voorstelling welkom om kennis te maken met o.a. yoga, Energetix magneetsieraden en spirituele artikelen.

(Lees verder onder de foto)

Esther Apituley – Vivaldi Code Rood
Zin in een klassieke zondagmiddag? Kom dan om 15.00 uur naar De Klinker voor een prachtige klassieke, muzikale voorstelling. Vivaldi is bekend van De Vier Jaargetijden, maar de seizoenen zijn niet meer wat ze waren. Het klimaat is in de war. Zo ook de twee jonge weervrouwen (Annelinde Bruijs en Charlie Chan Dagelet) die, zoals we dat kennen van het journaal, het weer voorspellen in isobaren, hoge en lage drukgebieden. Door de teksten (Ko van den Bosch) van de ene weervrouw sijpelt echter haar mentale geestesgesteldheid en bij de ander, het leed van de wereld dat zij zich aantrekt. Vier topmusici zetten hun mentale zoektocht kracht bij. Een speciale rol is weggelegd voor het Winschoter Kamerkoor en het Haydn Jeugd Strijkorkest uit Groningen.

(Lees verder onder de foto)

Vreemde Kostgangers – Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot
Drie mannen van het eerste uur, die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend in de Nederlandse muziekindustrie, hebben besloten de handen ineen te slaan. Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot staan op vrijdag 23 februari om 20.15 uur samen op het podium in de theatervoorstelling ‘Vreemde kostgangers’. Ieder van hen heeft een aantal nummers geschreven, nieuw Nederlands materiaal. De voorstelling staat in het teken van dit nieuwe repertoire, maar bevat ook een selectie uit ieders oudere werk. Een unieke theateravond waarin de drie vrienden dieper in de muziek duiken, vertellen over wat hen heeft geïnspireerd en hoe hun muzikale paden elkaar door de jaren heen hebben gekruist.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button