AlgemeenRegionaal nieuwsSport

ACRO-teams plaatsen zich voor Districtfinale

- advertentie -

Groningen – In Groningen werden zaterdag 17 februari de Provinciale Kampioenschappen ACRO-gymnastiek gehouden voor D en E-niveau. Met ruim 275 deelnemers uit de provincie Groningen was het een druk bezochte wedstrijd.

- advertentie -

D-lijn
In de D-lijn waren er veel deelnemers uit de regio actief en is het niveau zeer hoog. Bij de senioren trio’s ging de titel uiteindelijk naar Kira Frederiks, Joyce Lingbeek en Monique Aardse van het Turninstituut. De derde plaats was in deze klasse voor Jessie van Raalte, Aileen Edens en Brenda Gremmer van SV Drieborg. Bij de junioren was er een verdienstelijke tweede plaats voor Xenna van Basten, Sylvia Schuiling en Daphne Sassen van Bato uit Winschoten. De derde plaats was voor Alana Kruid, Emma Mesman en Lotte Smid van SV Dynamica Nieuwe Pekela. Bij de junioren D duo’s wisten Guusje Jansen en Yvet Hollander van GV Bato een mooie derde plaats te behalen.

E-lijn
In de E-lijn zijn de groepen zeer groot en is het een spannende strijd om op het podium te komen.

Bij de jeugd Duo’s behaalden Mylene Horrel en Charlotte Hilverts van Bato een hele mooie 3e plaats. En bij de trio’s junioren was er een eerste plaats voor Myrthe Smit, Mirna van der Grind en Florianne Bakema van het Turninstituut. Achter dit trio werden de Bato-meiden Sterre Kruize, Vera Reinders en Fleur Sassen tweede. Bij de senioren ging de provinciale titel naar Diewerke Molema, Lotte Koetje en Femke Mezach van SV MidOost. Het zilver werd gewonnen door Sarah Hilverts, Laura Huft en Esmee Hensema. In de allerjongste categorie, de E-instapers, behaalden Nakita van Bunnink, Nienke Mellema en Thirza Hoekstra van Sv Drieborg een hele mooie eerste plaats.

De bovengenoemde teams en nog enkele andere teams uit Oost-Groningen hebben hiermee een startbewijs gehaald voor de districtsfinale. Deze wedstrijd is op 17 maart in Scheemda en bij een goede klassering kunnen ze doorstromen naar de landelijke wedstrijden.

Foto’s: GV Bato

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button