AlgemeenCultuurRegionaal nieuws

Première film “Vroege Buurtaal!” in de grensregio

- advertentie -

Oost Groningen – Wat brengt buurtaal (Duits en Nederlands) op dit moment voor jonge kinderen? Dat laat Eems Dollard Regio zien met een professioneel geproduceerde film waarbij twee voetbalverenigingen uit de regio het tegen elkaar opnemen in een vriendschappelijke wedstrijd (v.v. Raptim Coevorden en VfL Germania Leer). Maar of de wedstrijd zo vriendschappelijk blijft valt te bezien…

- advertentie -

De film is woensdag 21 februari vanaf 12:15 te bekijken via meerdere kanalen. Graag Hieronder vindt u de plekken waar u de film vanaf dat tijdstip kunt bekijken en delen, wat wij zeer op prijs stellen.

YouTube: https://www.youtube.com/user/EemsDollardRegio/videos
Facebook: https://www.facebook.com/ArbeitsmarktNord/
Website: www.arbeidsmarkt-noord.eu/video-buurtaal

 Achtergrond filmproductie:
Buurtaal in de grensregio leeft sterker dan ooit. Er is steeds meer vraag vanuit basisscholen aan Nederlandse én Duitse zijde om hulp bij het leren van elkaars taal om zo (later) mogelijkheden en kansen te benutten, onder andere op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Bouwsteen “Vroege Buurtaal!” van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord helpt basisscholen in de grensregio daarbij in het kader van het INTERREG V A-programma “Deutschland-Nederland”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button