Algemeen

Fietsers in Oldambt voelen zich vaker onveilig

- advertentie -

Oldambt – Ongeveer één op de drie fietsers in de stad Groningen en de gemeente Oldambt voelt zich niet veilig. Dat cijfer ligt hoger dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit onderzoek van de ANWB.

- advertentie -

‘Zorgeloos en met plezier onderweg is onze missie. Als het nodig is, komen we hiervoor in actie.’ aldus de ANWB. ‘Dankzij jou en de andere 4,4 miljoen ANWB-leden kunnen wij ons inzetten voor wat jij belangrijk vindt en laten we jouw stem horen in politiek Den Haag. Maar met de Gemeenteraadsverkiezingen komen we nu ook lokaal dichtbij.’

In het najaar van 2017 heeft de ANWB onderzoek gedaan naar zes belangrijke thema’s waaronder duurzame mobiliteit, fietsveiligheid en bereikbaarheid. Ruim 22.000 leden uit 28 gemeenten hebben meegedaan aan dit onderzoek. ‘Hierdoor kunnen we een goed beeld schetsen van wat onze leden vinden over deze thema’s.’ zegt de ANWB.

Onveilig
Het aantal mensen dat zich in Oldambt onveilig voelt op de fiets is 30% ongeveer gelijk aan het landelijk gemiddelde van 27%.

Milieuzones
Zo’n 58 procent vind het zeer belangrijk dat er een milieuzone in Oldambt komt.

Steeds meer steden stellen een milieuzone in. In de milieuzone ben je alleen welkom met je auto, brommer of scooter als deze weinig luchtvervuiling oplevert. Rij je toch met een te vervuilend voertuig de stad in, dan heb je kans op een stevige boete. Het doel van de milieuzone is om de luchtkwaliteit aan de normen te laten voldoen.

Foto: pixabay

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button