AlgemeenIncidentenRegionaal nieuws

Zeven kilo marihuana en groot geldbedrag onderschept bij grenscontrole

- advertentie -

Weener – Afgelopen maandagavond heeft de Duitse politie zeven kilo marihuana en ruim €13.000 euro in beslag genomen. De politie controleerde de 22-jarige Duitse bestuurder op de A7/ A31 bij de grensovergang, de man was via Bad Nieuweschans naar Duitsland gereden.

- advertentie -

De bestuurder deed moeilijk toen hij zijn identiteit moest geven aan de agenten, hij gaf zijn auto papieren en vertelde dat zijn identiteitsbewijs en rijbewijs thuis had liggen. Toen de politie de man fouilleerde vonden zij in zijn jas een identiteitsbewijs dat volgens de automobilist van zijn broer was. Het werd de agenten vrij snel duidelijk waarom de man de politie niet wilde vertellen wie hij was, hij was namelijk niet in het bezit van een rijbewijs, deze was al eerder door de politie ingevorderd.

Drugs
In zijn auto stonden twee dozen met daarin boodschappen, toen de politie hier in keek zagen zij vier plastic tassen, met daarin in totaal zeven kilo aan marihuana. Dit heeft momenteel een straatwaarde van €70.000 euro. Hierop werd de 22-jarige smokkelaar door de politie in de boeien geslagen.

Geld
De man werd op het bureau verder gefouilleerd, hij bleek 13.300 euro in zijn onderbroek verstopt te hebben. Vandaag werd hij in Leer voorgeleid. Op last van de Officier van Justitie werd hij vervolgens overgebracht naar een penitentiaire inrichting.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button