AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

N366 Een weekend dicht tussen Alteveer en Stadskanaal

- advertentie -

Regio: Alteveer – Vanaf vrijdagavond 23 februari tot maandagochtend 26 februari is de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal gesloten voor al het verkeer. Tijdens dit weekend haalt de provincie langs dit wegvak alle bomen weg. Vervolgens worden er langs de weg tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal nieuwe sloten gegraven. De werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de verbreding van de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal. De verbreding van de weg start later dit jaar.

- advertentie -

De N366 is in het eerste weekend van de voorjaarsvakantie afgesloten. De provincie voert de werkzaamheden in dit weekend uit om overlast voor weggebruikers en inwoners van omliggende dorpen zoveel mogelijk te voorkomen. Tussen Alteveer en Stadskanaal is de weg dicht van vrijdag 23 februari 19.00 uur tot maandag 26 februari 06.00 uur.

Omleidingsroutes
Het doorgaande verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid over provinciale wegen (N33, N34 en N378). Deze wegen zijn geschikt om het doorgaande verkeer op te vangen. Deze routes zijn bovendien bedoeld om hinder door sluipverkeer in de omliggende dorpen te voorkomen. De omleidingsroutes worden aangegeven met borden langs de weg. Ze zijn ook te vinden op de website www.n366veilig.nl.

Nieuwe sloten
Na het kappen van de bomen laat de provincie nieuwe sloten graven langs de weg tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal. De oude sloten worden gedempt en delen van de berm worden opgehoogd. Deze werkzaamheden starten vanaf 5 maart en duren ongeveer zes weken. Tijdens de werkzaamheden wordt de rijbaan versmald en geldt er ter hoogte van de versmalling een snelheidsbeperking en een inhaalverbod.

Ruimte voor een veilige weg
De N366 wordt tussen Alteveer en Stadskanaal verbreed om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de weg te verbeteren. Dit wegvak wordt verbreed naar 8,60 meter. Nieuwe bomen komen vervolgens verder van de weg af te staan. De huidige bomen zijn van onvoldoende kwaliteit om te verplaatsen en worden daarom allemaal gekapt. Het materiaal van de gekapte bomen wordt hergebruikt.

Nieuwe aanplant
Na de kapwerkzaamheden staan er langs de weg tijdelijk geen bomen meer. Na de verbreding van de weg zal de provincie langs het hele wegvak weer nieuwe bomen planten. Uiteindelijk komt de weg dus weer in het groen te liggen.

N366 Veilig
De werkzaamheden zijn onderdeel van het project N366 Veilig. In dit project werkt de provincie samen met de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Westerwolde, de politie en het Openbaar Ministerie om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de provinciale weg N366 tussen Veendam en de Duitse grens te verbeteren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button