AlgemeenGemeente

Wethouder Bard Boon deelt Route Rubicon-diploma uit aan eerste student

- advertentie -

Winschoten – Wethouder Bard Boon heeft op 21 februari het eerste officiële diploma via Route Rubicon uitgereikt aan Albert Andruszkiewicz. Albert heeft via deze speciale route zijn diploma Kok niveau 2 gehaald. Hij start in september met de opleiding Zelfstandig werkend kok bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme. Wethouder Bard Boon “Ik ben erg blij dat de opleiding waarmee we een half jaar geleden zijn gestart, nu al succesvol blijkt te zijn. We gaan er zeker mee door”.

- advertentie -

Wat is Route Rubicon?
Route Rubicon is een BOL-niveau 2 opleiding, te vergelijken met een gilde-opleiding. De opleiding is eind 2017 gestart om studenten, die door omstandigheden beter passen binnen een andere setting, toch een startkwalificatie te laten behalen. Studenten volgen deze opleiding niet op een school, maar krijgen les van docenten van Noorderpoort binnen de muren van leerbedrijf Synergon.

Op maat gemaakt
De studenten volgen naast de algemene vakken Nederlands, rekenen en burgerschap ook beroepsgerelateerde vakken die ze moeten voorbereiden op een stage. De docenten zijn dagelijks op locatie, waar zij samen met de werkbegeleiders van Synergon zorgen voor de begeleiding en beoordeling van de studenten. Er is intensief contact over de student en er wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden en individuele behoeften. Op deze manier is er voor elke student een op maat gemaakte opleiding.

Initiatief van het Noorderpoort
Route Rubicon is een initiatief van het Noorderpoort, in samenwerking met de gemeente Oldambt en leerbedrijf Synergon. Studenten die deze nieuwe route volgen komen onder andere van het Noorderpoort, maar kunnen ook worden aangedragen uit de caseload van voortijdig schoolverlaters van de gemeente. De opleiding is niet alleen voor studenten uit gemeente Oldambt, maar voor studenten uit heel Oost-Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button