Algemeen

IJsbaanvereniging Winschoten: ‘Waarschijnlijk woensdag open!’

- advertentie -

Winschoten – IJsbaanvereniging Winschoten laat aan OldambtNu.nl weten hoogstwaarschijnlijk woensdag open te gaan. En als dat zou gebeuren is dat uniek voor Winschoten. De ijsbaan van de molenstad is jaren lang niet open geweest.

- advertentie -

Enkele jaren geleden maakte de oude ijsbaan, die toen lek was, plaats voor een fietscrossbaan annex skeeler- en schaatsbaan. Iedereen opgetogen. Totdat de winter kwam. Toen er water op de baan werd gepompt, bleek de betonbaan waarop ’s zomers geskeelerd zou moeten worden en ’s winters geschaatst schuin aangelegd.

Gaten in de rand
Het water liep weg, ook al omdat er gaten in de rand zaten. Daardoor liep het water net zo snel weer weg als dat het erop gespoten werd. Een ijsvloer kwam er dus niet. Afgelopen jaar is er hard gewerkt om de gaten te dichten.

‘De knapste ijsmeesters van onze ijsbaan zijn volop bezig om de mooiste schaatsbaan van Winschoten klaar te maken. Of dat gaat lukken hangt uiteraard af van de komende dagen.’ Laat Lars Kiewiet weten namens de ijsbaanvereniging Winschoten.

Oproep aan de ijsverenigingen
Gaat uw ijsbaan deze week open, voor volwassenen of kinderen. Laat het ons weten via een privébericht op Facebook of een e-mail naar redactie@oldambtnu.nl!

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button