AlgemeenPolitiek

Kandidaten ChristenUnie steken handen uit de mouwen

- advertentie -

Oostwold – Kandidaten van ChristenUnie Oldambt hebben zaterdag praktische ondersteuning gegeven het opknappen van een zolderkamer en het inrichten van een tuin in Oostwold.

- advertentie -

De ChristenUnie vind het belangrijk om anderen te helpen. Niet alleen met woorden, maar juist door de handen uit de mouwen te steken.

Mieke Jonkers is één van hen. Ze zegt: “De mevrouw die hier woont is zelf niet in staat om zwaardere lichamelijke klussen te doen. En ze kent in deze omgeving geen mensen die haar kunnen helpen. Via het maatschappelijk werk kwam ze terecht bij Stichting Present. En zij hebben ons toen gevraagd.”

Stichting Present heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Ze zijn een soort makelaar in vrijwilligerswerk.

De ChristenUnie gelooft dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. Maar vaak is de  kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen nog (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Stichting Present kan die schakel zijn. En de ChristenUnie wil dat graag ondersteunen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button