Algemeen

Synergon zet Ariane LED-armaturen van Innolumis in elkaar

- advertentie -

Winschoten – Gisteren werd bij Synergon in Winschoten de assemblagelijn geopend waar zo’n 15 medewerkers iedere week ongeveer 175 exemplaren van het door Innolumis ontwikkelde verlichtingsarmatuur Ariane in elkaar gaan zetten. De officiële openingshandeling werd verricht door de Groningse GroenLinks gedeputeerde Nienke Homan.

- advertentie -

Het re-integratiebedrijf Synergon biedt mensen die in de arbeidsmarkt moeilijk aan de slag komen een zo regulier mogelijke werkomgeving. Innolumis Public Lighting is een vooraanstaand ontwikkelaar en producent van slimme en energiezuinige straatverlichting op basis van ledtechnologie.

De samenwerking tussen Innolumis en Synergon werd in september van afgelopen jaar aangekondigd. Inmiddels verlopen de eerste pilotprojecten met het nieuwe Ariane-armatuur veelbelovend. Zodoende kan de assemblagelijn van de geheel in Nederland ontwikkelde Ariane bij Synergon van start. In Winschoten zal de productie van dit specifieke armatuur voor heel Nederland worden gedaan.

De samenwerking met Synergon toont voor Innolumis grote overeenkomsten met het model dat in Amersfoort en omgeving succesvol is uitgerold samen met Metafors, het plaatselijke leer-werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Provinciebestuurder Nienke Homan ontstak  in Winschoten het eerste Ariane-armatuur en zette daarmee de Synergon-assemblagelijn in werking. Zij sprak onder meer de wens uit dat zoveel mogelijk gemeenten in haar provincie serieus zullen kijken naar deze nieuwe en zuinige vorm van straatverlichting.

Gedeputeerde Homan, die onder meer de energietransitie en het milieu in haar portefeuille heeft, concludeerde dat dit zowel voor de werkgelegenheid in het noorden als voor het milieu een goede zaak is. Innolumis-CEO Gert Grolleman voegde hier aan toe: “Ja, het mes snijdt inderdaad aan meerdere kanten en voor ons als Innolumis is dit bovendien een mijlpaal, want wij verdubbelen onze productiecapaciteit. Dat is ook
nodig als we in een redelijk tempo willen bijdragen aan de transitie naar slim en zuinig die op tal van terreinen in de samenleving plaatsvindt.”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button