AlgemeenIncidenten

Nieuwe uitrukkleding voor Brandweer Groningen

Groningen – Brandweer Groningen krijgt nieuwe uitruktenues voor al haar 900 brandweermensen in de provincie Groningen. Dinsdag werd de nieuwe kleding gepresenteerd in het bijzijn van de leverancier, belangstellenden en de pers. De eerste tenues worden rond de zomer uitgeleverd en aan het eind van 2018 zijn alle oude tenues vervangen.

- advertentie - 

Verschillen met huidig tenue
Naast de kleurverandering, van zwart naar beige, bestaat het nieuwe tenue uit twee delen, een overall en een overjas. “Dit heeft te maken met de verschillende werkzaamheden die de brandweer uitvoert. Het assisteren bij ongelukken kan in een overall, maar voor het blussen van een brand moet de overjas er overheen gedragen worden,” zegt Arie Smedinga, projectleider nieuwe uitrukkleding.

Ook het materiaal van het nieuwe tenue is lichter in gewicht, comfortabeler en heeft een betere pasvorm. “Veiligheid staat voorop bij de uitvoering van de werkzaamheden door de brandweer; de nieuwe kleding is beter zichtbaar door het reflecterende bovendeel van het tenue”. Aldus Smedinga.

Uniek traject
De afgelopen twee jaren is Brandweer Groningen bezig geweest om te komen tot een goed en comfortabel pak. In dit traject stonden de brandweermensen als gebruikers centraal. Verschillende tenues zijn door een afvaardiging van de brandweer getest op draagcomfort, gebruik bij werkzaamheden en op hittebestendigheid. “Het nieuwe tenue werd door alle testers als beste beoordeeld”, zegt Arie Smedinga. “We kijken terug op een intensief, maar uniek project.”

Helmen
Vorig jaar maart kregen alle brandweerkorpsen nieuwe helmen. De vorige helmen waren destijds wit. Door de inzetten is de helm bij de meeste brandweerlieden verkleurd door de warmte. De Veiligheidsregio Groningen heeft toen gekozen voor rode helmen met een doorzichtig vizier.

Lees meer: Brandweer Oldambt voorzien van nieuwe brandweerhelmen

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!