Algemeen

Hallo MBO Studiekeuze-event voor v(mb)o leerlingen op 12 maart

- advertentie -

Winschoten – Met de gezamenlijke voorlichtingscampagne Hallo MBO helpen mbo-scholen Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting en Terra MBO, v(mb)o leerlingen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding. Op donderdag 12 maart zijn derde- en vierdejaars v(mb)o leerlingen, hun ouders/verzorgers, decanen en andere belangstellenden daarom van harte welkom bij het Hallo MBO Studiekeuze-event op verschillende locaties van de deelnemende scholen. Noorderpoort Winschoten op de Campus is één van de deelnemende mbo-scholen.

- advertentie -

Kiezen voor de juiste vervolgopleiding
Zo’n 6000 vmbo-leerlingen die in het examenjaar zitten, hebben bij de start van het schooljaar een starterskit mbo gekregen met informatie over het keuzeproces en de mogelijkheden in het mbo. Ook was er al de mogelijkheid tot het bezoeken van evenementen op de scholen in november en januari.

Het kiezen voor een vervolgopleiding kan lastig zijn. Naast de informatie in de starterskit is het bezoeken van een Studiekeuze-event een belangrijk hulpmiddel. Leerlingen en hun ouders/verzorgers kunnen dan de scholen bezoeken en zelf kennismaken met het mbo. Het geeft onder andere inzicht in wat het betekent om op het mbo te studeren, welke beroepsopleidingen er zijn en welke opleiding het best past bij de ambitie van de leerling. Er is natuurlijk uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen en sfeer te proeven. In Winschoten kunnen de leerlingen en hun ouders terecht op donderdag 12 maart tussen 17.00 en 20.00 uur.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button