AlgemeenGemeente

Pieter Smit opent derde seizoen van Weekendschool Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Zondagochtend vond de officiële opening van het derde seizoen van de Weekendschool Oldambt plaats. De handeling werd verricht in de Onderwijs Zorg Centrum De Stuwe in Winschoten.

- advertentie -

‘Het heeft even geduurd, maar we zijn heel blij dat we na de herfstvakantie kunnen starten met een nieuwe groep enthousiaste en leergierige kinderen in de leeftijd van 10 – 14 jaar uit de gemeente Oldambt.’ Aldus de Weekendschool. ‘Dit kan onder meer dankzij subsidies van: het Kansfonds, Oranjefonds en een bijdrage van de gemeente Oldambt.’

Burgemeester Pieter Smit is blij met dit initiatief. ‘Ik vind het een geweldig initiatief om zo kinderen een brede horizon qua beroepen te kunnen laten zien en vooral zelf kennis te laten maken door dingen zelf te doen’. 

Beproefd concept
De weekendschool Oldambt biedt op ca. 20 zondagen een uitgebalanceerd programma aan, waardoor leerlingen kennis maken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap en maatschappij. Weekendscholen vind je in meerdere, vaak grotere, steden verspreid over Nederland. Het is een beproefd concept waarbij honderden leerlingen jaarlijks uitstromen met een betere kwalificatie voor het vervolgonderwijs en de daarop volgende beroepskeuze.

Gastdocenten
Ook zetten zich gastdocenten uit de regio zich geheel belangeloos in; professionals uit vele beroepsgroepen, die met passie over hun vak vertellen en de kinderen daarin meenemen. Bijvoorbeeld een journalist, een dierenarts, een huisarts, een stratenmaker, een banketbakker of een advocaat. Overigens zijn nieuwe gastdocenten altijd welkom!

Aanmelden nog mogelijk!
De Weekendschool Oldambt is uniek in zijn soort omdat zij werkt vanuit een plattelandsregio. De uitvoering van de werving en begeleiding van de leerlingen is in goede handen bij Elif Bakar, tel. 06-24412749. Kent u leerlingen van groep 7 of 8 van de basisschool die in de gemeente Oldambt wonen? Aanmelden kan nog tot december, er is maximaal plek voor 25 leerlingen. Aanmelden kan via hier.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button