AlgemeenKort nieuwsSport

Jakob Pronk uit Winschoten pakt brons op Rapid damtoernooi in Leek

- advertentie -

Winschoten/ Leek – Zaterdag 10 maart stond “Sportcentrum Leek” in het teken van een Rapid damtoernooi. Een kleine 50 deelnemers werkten in één groep 7 ronden “Zwitsers systeem” af met een speeltempo van “Fischer 20 min. + 5 sec.” en waren virtueel ondergebracht in drie ratinggroepen.

- advertentie -

Op dit sterk bezette toernooi namen maar liefst 5 dammers deel met een damtitel, zoals Internationaal Meester (MI) Machiel Kroesbergen uit Groningen, Nationaal Meester (MF) Rein van der Pal spelend bij DC Huizum Leeuwarden en MF Jan van Dijk uit Leeuwarden spelend bij WVM Westerhaar, Candidaat Meester Nationaal (CMF) Rene Wijpkema uit Kantens en (CMF) Sjoerd Koopman uit Rotsterhaule. Oost Groningen was vertegenwoordigd met Jakob Pronk uit Winschoten, Jan Starke uit Oude Pekela, Han Tuenter uit Westerlee en Geert Lubberink uit Winschoten.

Jan, Han en Geert kwamen alle drie tot 8 punten en Jakob zelfs 10 punten, waarmee hij een keurige derde plaats in het algemeen klassement voor zich opeiste tussen de gelouterde dammers. In de ratinggroep tot 950 punten werd Han Tuenter uit Westerlee derde en Jan Starke uit Oude Pekela tweede. Kampioen werd Machiel Kroesbergen op de voet gevolgd door Rein van der Pal.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button