Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Geslaagd Sinterklaasfeest met hulp van Stichting De Dichte Knip Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zondag was het een spannende dag voor kinderen van de minima Oldambt. Ze stonden vol verwachting te wachten op de komst van Sinterklaas en zijn Pieten, die dit jaar een bijzondere gast mee hadden genomen: ‘Santa Maxima’.

- advertentie -

Het evenement was mede mogelijk gemaakt door Stichting De Dichte Knip Oldambt, een organisatie die zich inzet voor mensen die leven op of onder de armoedegrens in de regio. Met meer dan 900 leden heeft de stichting al verschillende activiteiten kunnen organiseren dankzij de opbrengst van de drive-in bioscoop die eerder plaatsvond in handen van de Ronde Tafel 41.

Meerdere activiteiten
Een van de eerste acties van de stichting was het inzamelen van wensen van de mensen die hulp nodig hadden. Dit varieerde van schoonmaak- tot toiletartikelen. Vervolgens werden ouders geholpen die moeite hadden om cadeautjes voor in de schoen van hun kinderen te halen. De stichting zorgde ervoor dat ook zij niet met lege handen stonden tijdens het sinterklaasfeest.

De kinderen kregen aan het einde van de dag verrast met een zak vol cadeaus van de Sint. De blije gezichten spraken boekdelen en lieten zien hoeveel vreugde dit feest met zich meebracht.

Kerstpakketten
Maar de activiteiten van Stichting De Dichte Knip Oldambt beperken zich niet tot Sinterklaas. Aankomende vrijdag worden er maar liefst 30 kerstpakketten uitgedeeld aan ouderen door Stichting Riki. Ook hebben de stichting en haar vrijwilligers gisteren collectebussen geplaatst bij verschillende winkels in de omgeving, waar mensen een donatie kunnen doen om de stichting verder te steunen.

Er zullen ook kerstpakketten worden bezorgd bij gezinnen die het moeilijk hebben en eenzame ouderen. Op deze manier hoopt Stichting De Dichte Knip Oldambt een beetje extra warmte en steun te bieden tijdens de feestdagen.

Wilt u Stichting De Dichte Knip Oldambt steunen met boodschappen of financieel? U kunt uw bijdrage overmaken naar NL97 RABO 0320 3767 96 ten name van Stichting De Dichte Knip Oldambt. Elke bijdrage is van harte welkom en wordt zeer gewaardeerd.

Lees ook: Ronde Tafel 41 zamelt 2500 euro in voor stichting De Dichte Knip

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button