AlgemeenPolitiek

Partij voor het Noorden wil meer handhaving en preventie drugs en alcohol

- advertentie -

Winschoten – De Partij voor het Noorden in Oldambt wil meer preventie en handhaving in Oldambt als het gaat om verkoop van harddrugs en alcohol aan minderjarigen.

- advertentie -

Een speciale werkgroep vanuit de partij heeft een notitie opgesteld met vergaande conclusies over deze verkoop en het gebruik. De werkgroep heeft gesprekken gevoerd met jongeren en jongerenwerkers van o.a. Jimmy’s en ’t Spoor. Ook is gesproken met de politie en de GGD.

Uit de bij de werkgroep binnengekomen signalen, de rapportage van de GGD, de gesprekken met de jongeren, jongerenwerkers van Jimmy’s en Het Spoor en een wijkagent komt een verontrustend beeld over het drank- en drugsgebruik van jongeren naar voren. Het gebruik van harddrugs is zeer opvallend en lijkt enorm toegenomen.

Het gebruik van alcohol en softdrugs lijkt al bijna normaal te zijn vanaf zeer jonge leeftijd. Jongerenwerkers geven aan dat de situatie niet onder controle is en dat er sprake lijkt te zijn van een progressieve situatie.

Fractievoorzitter Jurrie Nieboer geeft duidelijk aan dat preventie-en handhavingsbeleid wat hem betreft onderdeel worden van het nieuwe coalitieakkoord.

De Partij voor het Noorden Oldambt gaat vragen stellen aan het college hierover.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button