AlgemeenKort nieuwsPolitiek

D66 Oldambt gaat voor vertrouwen in plaats van wantrouwen

- advertentie -

Oldambt – Decentralisatie van overheidstaken, de nieuwe omgevingswet per 2021, het aardgasdossier en noem zo nog maar een aantal dossiers waarmee onze gemeente de komende jaren wordt geconfronteerd; D66 Oldambt staat voor een objectieve & positieve benadering van de uitdagingen die op de gemeente afkomen de komende jaren. D66 vertrouwt op de eigen kracht van mensen en willen dan ook dat de overheid mensen ondersteunt waar nodig en voldoende de ruimte geeft waar mogelijk.

- advertentie -

Kortom de gemeente moet volgens D66 Oldambt meer faciliteren en minder regie voeren; “zorgen dat” in plaats van “zorgen voor”. Hun slogan de komende jaren is dan ook: Denken, Durven, Doen! Vergezichten durven omzetten in daadkracht!

Hoe dan?
Wim Houwen, tweede op de kieslijst van D66 Oldambt, “Belangrijk is dat we als gemeente weten wat voor gemeente we willen zijn maar vooral ook waarom we denken zo’n gemeente te moeten zijn en tenslotte besluiten hoe we bewerkstelligen zo’n gemeente te worden. Zodat we randvoorwaarden kunnen scheppen om dit doel samen te bereiken. Al zullen we zo af en toe onze koers moeten bijstellen i.v.m. voortschrijdend inzicht ten gevolge van landelijke of zelfs mondiale gebeurtenissen, er is dan wél een ijkpunt. D66 Oldambt heeft zo’n visie, maar geenszins de illusie alle wijsheid in pacht te hebben. Ook hebben we op voorhand  niet op alle vragen een pasklaar antwoord; maar samen met iedereen die zich hiervoor wil inzetten, gaan we verder bouwen aan een mooie toekomst voor onze gemeente!”

Waar staat D66 voor in onze gemeente?
Zaken die hierbij voor D66 Oldambt de komende jaren centraal staan zijn:

  • Passend onderwijs
  • Meer ruimte voor ondernemerschap
  • Klimaatneutraal Oldambt
  • Zorg dichtbij
  • Krimp als kans om dingen anders & slimmer te doen

Wim Houwen #2 op de kieslijst D66 Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button