AlgemeenIncidenten

Politie: ‘Let op: Nep-CJIB stuurt boetes’

- advertentie -

Oldambt – OldambtNu.nl heeft er vorig jaar al aandacht aan geschonken en al voor gewaarschuwd: nep boetes. Veel mensen krijgen wel eens een verkeersboete. Bijna iedereen wil dan gelijk betalen.

- advertentie -

Oplichters weten dat. Zij proberen geld of uw persoonlijke gegevens van u af te pakken, door zich voor te doen als het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Ze gebruiken daarvoor vaak de mail, maar soms ook een brief of de telefoon.

Lees ook: LET OP: Mail met een bekeuring ontvangen? Betaal niet!

‘Ook in ons gebied vallen bij mensen nepboetes van – zogenaamd – het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in de bus. Een inwoner van Ter Apel meldde zich afgelopen vrijdag bij ons bureau met een bekeuring van niet minder dan 203 euro exclusief de administratiekosten voor een snelheidsovertreding die hij zou hebben begaan.’ Aldus politie Oldambt op Facebook.

‘Er klopte van alles niet’
Ze vertellen verder: ‘Hoewel de brief er bedrieglijk echt uitzag klopte er toch van alles niet aan. Zo ontbrak de plek waar de overtreding was begaan en zou op een autosnelweg een snelheid van honderd kilometer de limiet zijn. Ook was volgens het ‘CJIB’ de overtreding al ruim een half jaar terug gepleegd.’

Advies
De politie geeft u advies: ‘Lees brieven van het CJIB exact door en bel bij ook maar enige twijfel het CJIB in Leeuwarden. Een boete is, hoe terecht ook, altijd sneu geld maar een nepboete helemaal.’ 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button