AlgemeenIncidenten

Oorzaak brand Lamico mogelijk brandstichting

- advertentie -

Winschoten – De oorzaak van de brand in de nacht van vrijdag op zaterdag bij het bedrijf Lamico op het industrieterrein in Winschoten is nog niet door de politie achterhaald.

- advertentie -

Specialisten van de forensische opsporing hebben afgelopen weekend een aantal onderzoeken uitgevoerd op het terrein aan de Papierbaan. Dat heeft nog geen direct resultaat opgeleverd. De kans dat de brand is aangestoken blijft een van de serieuze opties.

De brand werd iets na middernacht ontdekt. Op dat moment stond een grote hoeveelheid opgeslagen hout in lichterlaaie. De brandweer kon ternauwernood voorkomen dat het vuur op enkele loodsen oversloeg. Het blussen duurde tot in de loop van de zaterdag. Uiteindelijk ging zo’n vierhonderd kubieke meter hoogwaardig hout in vlammen op.

‘Naast het forensisch onderzoek bekijken wij onder andere camerabeelden op het industrieterrein. Mocht u een camera bij uw bedrijf hebben en nog geen bezoek van ons hebben gehad dan horen we dat graag.’ Aldus de politie.

‘Uiteraard doen we een beroep op iedereen die mogelijk iets over de brand weet te vertellen. Is u vrijdagavond laat nog iets bijzonders opgevallen in of in de omgeving van het industrieterrein, laat het ons weten.’ Meldt de politie.

‘Ook al denkt u misschien dat wij het niet belangrijk vinden, datgene wat u weet of gezien heeft kan een stukje van de puzzel zijn. Wij zijn te bereiken via 0900-8844 (politiebureau Winschoten) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.’ Sluit de politie haar oproep af.

- advertentie -

Lees meer:
– Brandweer schaalt af; rook kan toenemen wegens actief blussen 
– Eigenaar Lamico houdt rekening met brandstichting
– Zeer grote brand bij Lamico Winschoten (video)
– Wegafsluitingen wegens zeer grote brand
– Brandweerpeloton ingezet voor zeer grote brand Winschoten

- advertentie - 

Foto: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button