AlgemeenIncidenten

Agente krijgt stomp in gezicht van 18-jarige; moeder grijpt in

Winschoten – Een agente raakte zaterdagnacht in Winschoten gewond toen een 18-jarig meisje haar in het gezicht stompte. De agente wilde op het Burgemeester Schönfeldplein een 19-jarige man een bekeuring geven die in het openbaar stond te plassen.

- advertentie - 

Een groep jongeren onder wie het meisje bemoeide zich daarmee waarbij de agente een vuistslag van haar opliep. Een politieman werd door iemand bij de keel gegrepen. De collega wist zich daaraan te ontworstelen.

Burger surveillance
De twee collega’s surveilleerden in burger op de fiets en stopten omstreeks half twee op het Schönfeldplein bij een groepje jongeren. Toen een van hen zijn blaas tegen een gevel begon te legen legitimeerden de collega’s zich.

Een en ander resulteerde in geschreeuw, gescheld en geduw wat verergerde toen twee opgeroepen politieauto’s aankwamen. De collega’s moesten de wapenstok trekken om de jongeren op afstand te houden. Desondanks liep de agente een stomp in het gezicht op en werd haar mannelijke collega bij de keel gegrepen.

Moeder grijpt in
Zowel het 18-jarige meisje als de 19-jarige jongeman werd gearresteerd. Ook dat verliep bij de 18-jarige niet probleemloos. Terwijl ze al achterin de politieauto zat werd ze door haar moeder weer uit de wagen gehaald. Het kostte nogal wat moeite om moeder tegen te houden en haar dochter terug in de politieauto te krijgen.

- advertentie - 

Op het politiebureau bleek uit een drugsanalyse dat beiden verdovende middelen in combinatie met alcohol hadden gebruikt. Het meisje ontkende dat ze drugs had ingenomen. Van haar werd een bloedproef genomen.

Mishandeling
De agente hield aan de mishandeling een gezwollen en pijnlijk gezicht over. Haar bril was in het geweld gesneuveld. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij mochten na een nacht cel weer naar huis.

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button