Algemeen

Team Leefbaarheid Groningen is geïnformeerd over toekomstplannen Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Het team van Leefbaarheid van de provincie Groningen heeft dinsdagmiddag een werkbezoek gebracht aan Bad Nieuweschans. Ook hebben vertegenwoordigers vanuit de gemeente Oldambt zich aangesloten bij dit grote gezelschap.

- advertentie -

Rond 15:15 uur arriveerden ze bij De Akkerschans waar de deelnemers zich lieten informeren hoe de toekomstplannen van Bad Nieuweschans er uit gaan zien. Tijdens de presentatie is geschetst hoe belangrijk het dorpscentrum De Akkerschans voor Bad Nieuweschans is en dat zonder het sportcentrum er geen overlevingsmogelijkheden waren geweest. Heel veel zaken zijn ook al gepresenteerd in de Dorpsvisie, maar er zijn ook recente ontwikkelingen.

Zo is bekend gemaakt dat het A7 viaduct als entree van het dorp een metamorfose zal ondergaan, zowel in kleur als met ledverlichting. Hoewel het gezelschap aan een strak tijdschema was gebonden, hebben ze toch ruimschoots de tijd genomen om zich goed te laten informeren. Hemmo Philbert van de gemeente Oldambt vertelde nog dat er plannen op tafel liggen om camperplaatsen op het sportpark en de camping van VV Nieuweschans te ontwikkelen en zoals het er nu naar uitziet ook gerealiseerd gaan worden. Ook de toiletgroep, zowel voor de bezoekers aan het sportpark als voor campingbezoekers wordt gerenoveerd.

Ook de op handen zijnde opening van Loc Loods 1877 en Graanrepubliek in de oude remise is onder de aandacht gebracht evenals de aantrekkingskracht van de supermarkt en Fontana Resort met meer dan 220.000 bezoekers per jaar. Ook heeft het team zich laten informeren in Winschoten, Heiligerlee/Westerlee, Midwolda, Nieuw Scheemda en Finsterwolde.

Foto & Tekst: BNSnieuws.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button