AlgemeenCultuurKort nieuwsOp stapRegionaal nieuws

Kunst op Stee in Oldambt (week 1)

- advertentie -

Winschoten/Regio – VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit jaar opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee voor ouderen in Groningen. De hele maand april vinden er kunstzinnige en culturele activiteiten voor senioren plaats in Stad en provincie. De focus in de programmering ligt dit jaar op de regio’s Midden-Groningen, het Hogeland, Westerwolde en Oldambt.

- advertentie -

Opening Kunst op Stee
Kunst op Stee gaat op 3 april van start tijdens een manifestatie in Theater en Kunstencentrum Kielzog in Hoogezand. Daar presenteert Bram Douwes het levendige netwerk van kunstprojecten. Ook een landelijke jury onder leiding van Hedy d’Ancona is aanwezig om te beoordelen hoe stad en provincie zich hebben ontwikkeld als Age Friendly Cultural City & Region. Iedereen die betrokken is bij culturele activiteiten voor ouderen in Groningen is uitgenodigd om vanaf 13.00 uur de opening bij te wonen.

Oldambt
In de eerste week van april zijn er in het Oldambt twee activiteiten. Op woensdag 4 april geeft Rosa Everts een creatieve workshop papieren planten bedenken en maken in Party Centrum Finnewold. Op 6 april gaat Lilian Zielstra, stadsdichter van Groningen, op zoek naar verhalen van ouderen door met hen in gesprek te gaan in Cultuurhuis De Klinker. Samen met dichters en muzikanten worden de verhalen omgetoverd tot een lied of gedicht.

Programmaboekjes zijn te verkrijgen bij lokale bibliotheken en dorpshuizen. Het programma staat ook online op kunstopstee.nl.

Kunst op Stee is een initiatief van VRIJDAG en onderdeel van het programma Een Leven Lang Kunst. De actiemaand is tot stand gekomen dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Groningen, provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Foto: Dichten met Oma met Lilian Zielstra; Bob de Vries

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button