Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Reisswolf opent nieuwe hal voor 100 km1 archiefopslag in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Afgelopen woensdag werd de nieuwe Reisswolf hal voor maar liefst 100 km archiefopslag officieel geopend door Wethouder Kees Swagerman van Gemeente Oldambt. De uitbreiding van archiefopslagruimte komt voort uit de grote vraag uit de markt. Steeds meer bedrijven in de noordelijke provincies, maar ook uit de rest van Nederland maken gebruik van de uitgebreide dienstverlening van Reisswolf op het gebied van archiefservices.

- advertentie -

Wat vertrouwelijk is, moet vertrouwelijk blijven
Reisswolf Scheemda, zusterorganisatie van Virol, is gespecialiseerd in vernietiging, opslag en digitalisering van vertrouwelijke gegevens. Reisswolf biedt haar klanten de zekerheid dat wat vertrouwelijk is, vertrouwelijk blijft opgeslagen of wordt vernietigd. De Reisswolf hal is voorzien van de meest hightech systemen om het behoud van het archief te garanderen.

Zo is er naast de ultramoderne inbraak- en brandmeldinstallaties veel aandacht besteed aan het klimaatbeheersingssysteem, luchtzuivering en een detectiesysteem voor hoog water. De hal is ingericht met een groot aantal archiefstellingen en voorzien van een veiligheidssluis waarmee Reisswolf de zorgvuldige en veilige verwerking van archiefstukken garandeert.

Van één strekkende meter tot volledige opslagboxen
In de nieuwe hal passen circa 1,2 miljoen archiefdoosjes of ordners, waarvan de eersten reeds in de stellingen zijn geplaatst. Reisswolf biedt bedrijven de mogelijkheid om strekkende meters archiefopslagruimte te huren, maar ook opslagboxen waarin klanten zelf hun archief kunnen beheren. Bedrijven die het opgeslagen archief willen inzien, kunnen dit zelf ophalen of door Reisswolf laten aanleveren. Reisswolf kan tevens alle papieren documenten, van visitekaartje tot bouwtekening, gedigitaliseerd voor haar klanten beschikbaar maken via scanning on demand.

Capaciteitsuitbreiding perfect getimed voor AVG
De capaciteitsuitbreiding van 100 km1 boven op de bestaande opslagcapaciteit van 50 km1 komt op het juiste moment. Op 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Hiermee is wettelijk vastgelegd hoe bedrijven om moeten gaan met de verwerking van persoonsgegevens binnen de Europese Unie. Onder verwerking valt onder andere het verzamelen, vastleggen, wissen, opslaan, bijwerken, opvragen, verstrekken of vernietigen van persoonsgegevens.

Om te voldoen aan de AVG zullen veel bedrijven gebruik gaan maken van de specialistische service van Reisswolf. Alle verwerkingen die Reisswolf, voor haar klanten, uitvoert voldoen aan de AVG.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button